Kleinschalige praktijk voor gezelschapsdieren - Putten Centrum 

Dierenarts Stephan Beunis - BASISZORG - CHIRURGIE - consult op afspraak - 0341 361823 

Contact

Dierenarts Stephan Beunis - Putten Centrum - voor diergeneeskundige vragen en afspraken: tel 0341 361823                   

Imke van Deventer voor niet veterinaire zaken en Dier & Gezin: tel.06 10948875

Email: imke@imkevandeventer.nl

Dierenkliniek Achterstraat 20a - 3882 AG  Putten Centrum

Consult op afspraak. De telefoon staat altijd naar mijn mobiel doorgeschakeld. 

Aan Facebook en Twitter nemen wij niet actief deel maar u wellicht wel. Met mond tot mond reclame en een fijne Google recensie zijn we ook heel blij. Heeft u suggesties voor verbetering van onze service, bel of mail Imke.

Reistijden per auto vanuit: Ermelo: 10 minuten  -  Garderen: 10 min. - Voorthuizen: 10 min. -  Harderwijk: 15 min. -  Stroe: 17 minuten


Leuke dingen doen voor kinderen     

Naast de teckels heeft grote Rex heeft ons team versterkt, Pony Bartje trekt er graag met Imke op uit; zo ook voor ritjes met kinderen tijdens het Winterfeest.Dier & Gezin     

Dierenkliniek Achterstraat staat voor meer dan diergeneeskunde alleen. Sinds 4 oktober 2016 is naast de kliniek het Centrum voor Dier & Gezin open. Kinderen vanaf 7 jaar met behoefte aan een steuntje in de rug zijn van harte welkom (na verwijzing of in overleg met de ouders/verzorgers). 

Imke doet dit als vrijwilliger met steun van de Rabobank Randmeren Stimuleringsfonds en de Gemeente Putten.

Voorbeelden van kinderen die op bezoek komen; Tess en Floris*:

Moeder over Tess:

“Op 30 mei jl. werd onze Tess gebeten door een grote hond. Het gebeurde onverwachts en Tess had er naast de schrik ook behoorlijke verwondingen bij opgelopen. Dat had een grote impact op Tess en op ons gezin.

Er was een wachttijd het psychologisch centrum voor een therapie. Via- via hoorden wij over Imke van Dierenkliniek Achterstraat die met “Dier & Gezin” kosteloos kinderen opvangt onder andere bij verschillende angsten voor dieren en ze daarmee leert omgaan. Zij krijgt ook regelmatig kinderen via de psychologen om in de praktijk te oefenen. Wij hebben een afspraak gemaakt om kennis te maken. Imke heeft Tess stap voor stap kennis laten maken met haar hondjes. Eerst de teckels en toen met Rex de grote hond. Daarbij hebben we veel spelletjes gedaan waarbij de honden aanwezig waren maar in het begin niet de hoofdrol. Tess gaat nu met plezier op visite bij Imke en de honden. Inmiddels kon ze ook bij de psycholoog terecht.”

Floris is hoogbegaafd, voelt zich vaak eenzaam en zijn zelfvertrouwen is niet groot. De teckels zijn een heerlijke afleiding en hij begint al opvoedkundig tegen ze te praten. Op onze wandelingen samen met zijn zus filosoferen we over van alles. De moeder van Floris zegt hierover:

"Heerlijk om te zien hoe Floris en zijn zusje genieten van de wandelingen. Ze kijken er erg naar uit en kunnen niet wachten tot ze weer mogen gaan. De hondjes geven Floris het gevoel dat hij mag zijn wie hij is. Zij oordelen niet en zijn blij de kinderen te zien. Door tegen de honden te praten leert Floris ook aan te geven wat hij wil.

Imke is een hartelijke en zeer gastvrije vrouw. Zij neemt echt de tijd en de kinderen voelen zich op hun gemak bij haar."  

*De namen van de kinderen zijn i.v.m. de privacy veranderd.

Ander voorbeeld:

Dit op zich lieve hondje dat al grote vrienden was met het oudere dochtertje had wat problemen met de acceptatie van de baby.

Na samen met de ouders wat oefeningen te hebben gedaan is dit het resultaat.

Wat heerlijk om te zien. Imke 

 In de pers: interview met Imke in het Puttens Weekblad Belangrijke organisaties:
 

Geleidehonden: www.geleidehond.nl - Dier zoek: www.amivedi.nl  

Dierenasiel: www.dierencentrumdeark.nlwww.dierentehuislevenslust.nl  

Info over konijnen: www.konijnenbelangen.nl

Landelijk informatiecentrum gezelschapsdieren: www.licg.nl